Zamieszczone przez winni77
[O2] Podświetlenie dzwi z lusterek ,,comming home"
Zwiń
X
-
[O2] Podświetlenie dzwi z lusterek ,,comming home"
Witam!
Posiadam OII Ambiente i chciałbym coś przymącić z doświetleniem drzwi z lusterek zewnętrznych przy otwieraniu dzwi tzw. ,,comming home", które występuje w bogatszej wersji Elegance. Czy jest taka możliwość zrobienia czegoś takiego? Ktoś może miał do czynienia z taką przeróbką, może ktoś podpowie jak to zrobić i czy się wogóle da to zrobić (dołożenie dod. żarówek w lusterku zewn., inne podpięcie kabli, itp.)
Za pomysły będę wdzięczny, pozdrawiam!!!
[/b]
-
-
Funkcja comming home ma się nijak do podświetlenia podłoża przez lampki w lusterkach. Miałem kiedyś wersję elegance, ale nie wykupiłem opcji comming home ale podświetlanie z lusterek było. Spróbuj kupić na allegro używane lusterko z podświetlaniem. Myślę że produkcyjnie w fabryce położono wiązkę przewodów z zasilaniem lampki w lusterkach. Zresztą kierunkowskazy są, to i reszta może być.
Komentarz
-
-
Kiniu, napisz o co ci tak naprawdę chodzi, bo mylisz 3 rzeczy
1. Czy chodzi ci o podświetlenie przestrzeni pod drzwiami króre realizowane jest za pośrednictwem lamek wbudowanych w dolną część lusterka? Uaktywniają sie ona po każdorazowam otwarciu drzwi lub ich odryglowaniu.
2. Czy może chodzi ci o funkcję Leaving home która po zdalnym otwarciu auta włącza, na określony czas, światła mijania które oświetlają drogę?
3. A może chodzi ci o comming home - czyli pozostawienie włączonych świateł mijania przez okreslkony czas po zamknięciu auta.
Takze określ się o którą z tych opcji ci chodzi.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
1. Czy chodzi ci o podświetlenie przestrzeni pod drzwiami króre realizowane jest za pośrednictwem lamek wbudowanych w dolną część lusterka? Uaktywniają sie ona po każdorazowam otwarciu drzwi lub ich odryglowaniu.
Dokładnie o to mi chodzi kolego!!! Sorry za zamieszanie!!! Mógłbym to u siebie jakoś zainstalować?
Komentarz
-
-
Kiniu, no więc musiłbyś kupić cały nowy dół lusterka (tę część w której zabudowany jest kierunkowskaz) od modelu elegance (żeby miała zbudowaną lampkę do podświatlenia podłoża). Koszt ok. 120 zł/szt w ASO
Dodoatkowo trzeba by sprawdzić czy jest odpowiednia instalacja pod tę funcję. Jesli tak to wystarczy podpiąc i powinno być o.k.
P.S.
Taki dól lustera parwego mam u siebie, jak byś chciał. Musiałbyś tylko pzrełozyć sobie sam kierunek, bo w moim są popalone diody (lapka podświetlajaca podłoże działa i jest o.k.) z tego powodu było wymieniane.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, może nie trzeba nic przekładać
najpierw trzeba VAGiem sprawdzić, może da się aktywować
trzeba przekodować moduł elektronika drzwi kierowcy i pasażera i w testach elektrycznych sprawdzić czy działa
od tego bym zaczął, a nie od jakichś przeróbekprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyBig, może nie trzeba nic przekładaćCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, a z czego wnioskujesz że nie mają tych lampek?
był kiedyś topik o tym i bodajże piotrek_os zamieszczał zdjęcia 2 różnych rodzajów lusterek-jedne z takim jakby przezroczystym okienkiem(na podświetlenie) a drugie bez
otóż ja w aucie mam niby takie "bez" ale mam podświetlenie
wydaje ię logiczne najpierw sprawdzić VAGiem niż kupować elementy i bebeszyć auto tylko po to, żeby przekonać się, że ten element tam jestprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, kolega Big, ma niestety rację. W Ambiente w miejscu gdzie powinna być żaróweczka podświetlenia podłoża jest gładki odblaskowy plastik. Nie ma nawet opcji żeby dołożyć tam tą żarówkę. Ale jakby ktoś się trochę przyłożył to bez problemu można tam zainstalować kilka "superjasnych" białych LED-ów i po podłączeniu do sterownika drzwi i odpowiednim zakodowaniu powinno działać...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyBig, a z czego wnioskujesz że nie mają tych lampek?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Dowiadywałem się w ASO czy jest tak opcja zrobienia czegos takiego u mnie, gość na początku nie wiedział za bardzo co mi odpowiedzieć, a po krótkiej konsultacji z mechaniorem oznajmił mi, że wersja Ambiente nie ma odpowiedniej instalacji do tego celu (ale to nie problem) i trzeba by było przeinstalować sterownik, ale nic z tego - mechanior powiedził, że nie ma w mońcu takiej opcji bo sterownik czy moduł musi być fabryczny i że wszystko w tym temacie! Szkoda!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kiniunie ma odpowiedniej instalacji do tego celu
Zamieszczone przez Kiniutrzeba by było przeinstalować sterownik, ale nic z tego - mechanior powiedził, że nie ma w mońcu takiej opcji bo sterownik czy moduł musi być fabryczny i że wszystko w tym temacieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez Kiniunie ma odpowiedniej instalacji do tego celu
Co najwyżej może brakować jednego kabelka pomiędzy lusterkiem a sterownikiem drzwi ( do żarówki W52 ). Jak się go dołoży, to tak jak napisał piotrek_gdy wystarczy zmienić kodowanie VAG-iem i powinno śmigać.
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
kowal 2002, a czy ten element kierunkowskazu/podświetlenia jest wogóle rozbieralny?
bo żeby go zdemontować trzeba zdaje sie rozebrać lusterko
[ Dodano: Pią 26 Mar, 10 10:25 ]
Kiniu, na spocie ktoś ci to zrobi
może Maciek_H albo kropeck :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdykowal 2002, a czy ten element kierunkowskazu/podświetlenia jest wogóle rozbieralny?
bo żeby go zdemontować trzeba zdaje sie rozebrać lusterko
i
nie, sam element nie jest rozbieralny, ale jak dasz ledy to można wiercić od góry tak, żeby przewiercać się tylko przez plastik z odblaskiem a nie "wchodzić" w ten przezroczysty plastik na dole ( przez który świeci lampka i kierunki ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
podepnę się....
posiadam RS'a w lusterku mam tylko diode od kierunku...jak rozumiem kodowanie i tak by nic nie dało gdyż świeciło by na pomarańczowo zgadza się :?: .....Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koddizgadza się
masz 2 oddzielne "lampki"
1- kierunkowskaz
2-podświetlenie
ale weź też pod uwagę, że my dyskutujemy o O2 a ty w podpisie masz O1przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
a u u mnie w RS tego podświetlenia nie mam albo pewnie nigdy nie zostało AktywowaneOctavia II 1.9 TDI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Octavia II RS 2.0 TFSIhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Hurtownia Hydrauliczna http://www.eska.biz.pl
Komentarz
-
Komentarz